Sluitenx

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die deze site op uw computer plaatst. Deze cookies zijn nodig om toevoegende functionaliteiten zoals google analytics, google maps en social media op de website te gebruiken. Meer informatie?
Voor optimaal gebruik van deze website worden op uw computer cookies geplaatst. Cookies accepteren?

De olifant en zijn snuit!

“Nel, we hebben leuke olifantjes gevonden op Pinterest!” Vorige week kreeg ik dit appje van mijn 8 jarige neefje Stef.  Natuurlijk aangevuld met veel plaatjes en duimpjes. Stef weet al heel lang dat de olifant mijn favoriete dier is. Waarom? Is het de kracht die ze uitstralen, het ijzersterke geheugen of de slurf? Ik weet het niet precies. Wat ik wel weet is dat ik het erg leuk vind dat Stef dit via WhatsApp met mij deelt. Dat kan bijna geen toeval zijn want die olifant is afgelopen weken vaker langs gekomen.

 

Boeien, binden en beleven in BlijdorpOlifant

Begin juli was ik in Blijdorp met de medewerkers van MEE Rotterdam Rijnmond. Een leuke omgeving om geïnspireerd te raken en elkaar te ontmoeten. Iedereen ging ’s middags op pad met de opdracht om een foto te maken over het thema ‘binden en boeien’. Ik hoef jou natuurlijk niet te vertellen dat ik direct op zoek ging naar de olifant.

De olifant en Pivotal Responce Treatment (PRT) 

De  olifant komt ook voorbij in de netwerkbijeenkomst over PRT. Geboeid luisteren de deelnemers naar de presentatie over PRT. Het wordt zelfs muisstil bij de ervaringsverhalen van Arianne en Esmée. Trots vertelt de moeder dat haar zoontje door PRT zelfredzamer is geworden en vragen kan stellen. Als ik Juda nu tegen zou komen en hij mij zou vragen: “Ik weet veel van wilde dieren, wat is jouw lievelingsdier?”  dan wil ik graag met hem praten over de olifant.

En toen kwam er een olifant met een hele lange snuit…

Ik weet het! Mijn jarenlange liefde voor olifanten gaat nu van pas komen. Dus olifant maak je borst maar nat, er is werk aan de winkel. Maar wacht even met uitblazen. Ik zou  het namelijk erg leuk vinden als iedereen eerst het verhaal over kennisdeling PRT leest.

Heb jij een verhaal?

Heb jij een verhaal, ervaring  of casus die de meerwaarde van onze samenwerking of kennisdeling laat zien? Laat het me weten! Ik zet het graag voor jou en ons netwerk op papier.

 

 

 

Nel Hofman

17 september 2015