Sluitenx

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die deze site op uw computer plaatst. Deze cookies zijn nodig om toevoegende functionaliteiten zoals google analytics, google maps en social media op de website te gebruiken. Meer informatie?
Voor optimaal gebruik van deze website worden op uw computer cookies geplaatst. Cookies accepteren?

Eerst wandelen, dan werken

100 jaar Nijmeegse vierdaagse!

 

Het is alweer 25 jaar geleden dat ik met vriendinnen de Vierdaagse heb gelopen. Een fysieke maar ook ‘tussen je oren’ uitdaging.

Hier moest ik aan denken tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Eerst daden, dan woorden’. De bijeenkomst ging over vaktherapie. Hoe je met muziek, beeldend materiaal of beweging een verandering in gang zet. Je ontdekt, oefent  en ervaart en later maakt de therapeut een transfer naar het dagelijks leven.

De Vierdaagse was uiteraard geen vaktherapie maar er gebeurde precies hetzelfde. Door het wandelen ontdekte ik mijn grenzen en wat doorzetten kan betekenen. De tweede wandeldag wilde ik namelijk het bijltje erbij neergooien. Wat was het lang en wat had ik een hoop blaren en mijn knie ging ook nog zeer doen. Ik heb doorgelopen en het gehaald!Vierdaagse

Als ik nu iets als ‘zwaar’ ervaar denk ik “hak de klus in vier dagen, als de tweede deel/dag voorbij is gaat de rest vanzelf”.

Lees meer over vaktherapieën in de terugblik van de netwerkbijeenkomst  Eerst daden dan woorden – vaktherapie als basis’.

18 juni 2016

Nel Hofman

Heb jij ook een verhaal?

Heb jij een verhaal, ervaring  of casus die de meerwaarde van onze samenwerking of kennisdeling laat zien? Laat het me weten! Ik zet het graag voor jou en ons netwerk op papier.