Sluitenx

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die deze site op uw computer plaatst. Deze cookies zijn nodig om toevoegende functionaliteiten zoals google analytics, google maps en social media op de website te gebruiken. Meer informatie?
Voor optimaal gebruik van deze website worden op uw computer cookies geplaatst. Cookies accepteren?

Ik lust alles

Is het je al opgevallen? Mijn blog’s zijn steeds een hint naar een verhaal van een netwerkbijeenkomst. Dit keer wordt het lastig want het gaat over problemen met eten.

Geen problemen met etenLekker

Lastig, want ik lust werkelijk alles! Nou ja bijna alles. Ik geniet van samen eten, alleen eten of met een groep. Ik vind gezonde én zoete dingen lekker.  Nee, met eten heb ik geen problemen.

Tien zintuigen

Annemiek en Frieda vertellen, op de netwerkbijeenkomst ‘Leren lusten’, dat er tien zintuigen van invloed kunnen zijn op eten . Ik herken dan toch wel wat dingen.  Reuk en visus (externe zintuigen) zijn makkelijk. Als het eten er niet smakelijk uitziet of ruikt dan neem ik ook niet zo gauw een eerste hap.

Dat interne zintuigen( evenwicht, pijn, signalen vanuit organen) ook invloed is logisch maar lastiger te zien/herkennen aan de buitenkant.

Puzzel en zoektocht

Als je autisme hebt kan het zijn dat je deze interne en externe signalen niet herkent of niet aangeeft aan je omgeving.  Het is dan voor ouders of behandelaars een hele puzzel waarom een kind met autisme niet eet.  Als je het dan uiteindelijk wel weet is het een zoektocht wat bij dat kind werkt om te ‘leren lusten. Dit gaat vaak in hele kleine stapjes. Hap voor hap, stap voor stap.

Lees meer over autisme en problemen met eten in het verhaal van de netwerkbijeenkomst  'Leren lusten'.

Nel Hofman

26 augustus 2016

Heb jij ook een verhaal?

Heb jij een verhaal, ervaring  of casus die de meerwaarde van onze samenwerking of kennisdeling laat zien? Laat het me weten! Ik zet het graag voor jou en ons netwerk op papier.