Sluitenx

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die deze site op uw computer plaatst. Deze cookies zijn nodig om toevoegende functionaliteiten zoals google analytics, google maps en social media op de website te gebruiken. Meer informatie?
Voor optimaal gebruik van deze website worden op uw computer cookies geplaatst. Cookies accepteren?

TIEN jaar werkt het al!

Wat gaat de tijd toch snel en wat heb ik toch een leuke baan. Dit jaar coördineer ik het  Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid tien jaar. Een leuke baan waarvan ik geniet. Natuurlijk gaat het niet altijd vanzelf, maar voor mij een baan die werkt.

Wat Werkt Logo

Van Noordwijk naar Ambacht, van groepswerker naar coördinator

Ik ben opgeleid als Z-verpleegkundige. Na een aantal jaren op de groep ging ik leiding geven en maakte daarna de stap naar beleidsmedewerker. Van de Willem van den Berg in Noordwijk, via ‘Ons Tweede Thuis’ in Hoofddorp naar de Pameijer in Rotterdam. In 2006 werd ik gedetacheerd bij de MEE Plusgroep in Hendrik-Ido-Ambacht. Lekker dichtbij huis en op de fiets naar mijn werk.

En daar kwam ie.....

.......de vacature voor coördinator Autismenetwerk.  Perfect passend bij mijn ervaring en kennis van afgelopen jaren. Direct gesolliciteerd en de rest weten jullie.

Wat maakt dat ik geniet van deze baan? ‘Wat werkt’?

Het gaat natuurlijk niet altijd vanzelf. Net als iedereen heb ik periodes op het werk dat het minder leuk is. Het loop niet zoals ik wil, ik haal deadlines niet, een collega doet niet aardig of een sleutelfiguur begrijpt me niet. Daar tegenover staan gelukkig periodes dat het allemaal vanzelf lijkt te gaan. Ik groei van bijvoorbeeld een mooi cijfer voor een bijeenkomst,  een gelukkig persoon die ik op weg heb geholpen of een mooi verhaal over een bijeenkomst.

In Gsprek

 

Zo genoot ik afgelopen donderdag van de sleutelfiguren. Ruim een uur lang waren zij intensief en energiek met elkaar in gesprek.

 

 

Het lukt mij goed om de balans te vinden in mijn werk en ik weet wat me te doen staat als het niet helemaal vanzelf loopt. Dat werkt!

Werken voor mensen met autisme

Voor mensen met autisme is een goed afgestemde werkplek niet altijd vanzelfsprekend. Miscommunicatie of -matches tussen werknemer en werkgever kunnen tot schijnbaar onoplosbare problemen leiden. Dit kan leiden tot teleurstellende ervaringen en moeilijkheden in het behouden of vinden van (nieuw) werk/stage.

Mooi en praktisch instrument: ‘Wat werkt’

Laat daar nu een mooi instrument voor zijn! Begin maart vertelde Kees Grundel op een netwerkbijeenkomst enthousiast over het digitaal portfolio ‘Wat werkt’.

‘Wat werkt’ is een praktisch (digitaal) hulpmiddel voor (jong) volwassenen met autisme. Het helpt om constructief te communiceren over de voorwaarden en vaardigheden. Dit leidt tot concrete afspraken in het werkveld die een oplossing bieden voor die situatie. De persoon met autisme is eigenaar van het portfolio en bepaald zelf wie toegang hebben.

Uiteraard heb ik daar een verhaal over geschreven': 'Wat werkt!. Ik hoop dat je net zo enthousiast wordt als Kees, de deelnemers en ik.

Heb jij een verhaal?

Heb jij een verhaal, ervaring  of casus die de meerwaarde van onze samenwerking of kennisdeling laat zien? Laat het me weten! Ik zet het graag voor jou en ons netwerk op papier.

26 april 2016

Nel Hofman